Ministerul Justitiei a anuntat ca a transmis miercuri, 10 februarie, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primita din partea DNA pe 9 februarie.

Ministerul precizeaza ca potrivit Constitutiei si prevederilor legale in vigoare, in cazul ministrilor care, la data inceperii urmaririi penale, sunt si membri ai Parlamentului Romaniei, cererile de retinere, arestare sau perchezitie se incuviinteaza de Camera din care fac parte. Solicitarea se adreseaza presedintelui Camerei Deputatilor sau Senatului de catre ministrul Justitiei.

Marti, DNA a anuntat ca a solicitat avizul Parlamentului pentru declansarea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului intr-un nou dosar in care aceasta este cercetata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

DNA a precizat ca solicitarea se refera la alte fapte decat cele care fac obiectul dosarului penal nr. 147/P/2009, in care Parlamentul Romaniei a cerut urmarirea penala impotriva Monicai Iacob Ridzi, in 27 iulie 2009. Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea efectuarii perchezitiei informatice a calculatorului utilizat de Monica Iacob Ridzi pe vremea cand era ministru.