Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti seara, ca incepand din 2010, licitatiile pentru serviciile de deszapezire si salubrizare a sectoarelor bucurestene vor fi organizate de municipalitate, caietele de sarcini urmand sa fie intocmite impreuna cu specialisti europeni in domeniu, scrie Mediafax.

"Licitatia va fi facuta de Primaria Capitalei, iar caietul de sarcini va fi intocmit impreuna cu specialisti de seama ai Uniunii Europene, dar si cu reprezentanti ai celor sase sectoare din Capitala. Dorinta mea este ca orasul sa fie functional si, cu toata saracia noastra, inteleg ca acest lucru trebuie sa fie facut asa cum trebuie", a spus Oprescu, marti seara, la Comandamentul de deszapezire.

Potrivit primarului general, data la care va fi organizata licitatia nu a fost stabilita inca, la aceasta urmand sa participe si firme din tarile europene, avand in vedere ca este vorba de o licitatie internationala.

Oprescu a facut precizari in legatura cu intocmirea caietelor de sarcini care vor avea capitole atat pentru deszapezire, cat si pentru salubrizare si care vor fi particularizate in functie de dimensiunile teritoriale ale fiecarui sector, urmand sa fie preluat modelul european atat in privinta utilajelor, cat si a modului de intocmire a caietelor de sarcini.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca, pentru atribuirea unui contract de deszapezire, conditiile impuse vor fi modificate astfel incat la licitatii sa nu se poata prezenta decat firme care dispun de utilaje corespunzatoare unor astfel de interventii.