Deszapezirea drumurilor a costat anul acesta aproape de patru ori mai mult fata de un an cu o iarna mai blanda, a declarat marti, la Senat, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, potrivit Agerpres. El a precizat ca, din estimarile sale, din noiembrie si pana acum s-au cheltuit aproximativ 80 de milioane de euro.

"Nu am facut un total, m-am uitat la cantitatile de produse, de sare, dar si la servicii - pentru ca avem contracte multianuale cu anumite firme care presteaza serviciile pe care le cerem noi - vara taie arbori, iarna deszapezesc, la niste tarife cuprinse in contract", a precizat Berceanu.

Potrivit acestuia, aceste sume sunt cuprinse in bugetul ministerului si, "din moment ce s-a cheltuit mai mult pe intretinerea de iarna, vom avea sume mai restranse pentru cea de vara, daca nu se vor gasi alte solutii, care momentan nu se intrevad - rectificari bugetare, incasari mai bune".

In ceea ce priveste eventuale sanctiuni aplicate, ministrul Transporturilor a afirmat ca nu au existat cazuri care sa tina de proasta organizare a activitatii sau de persoane care nu si-au facut treaba 'pentru ca au preferat sa stea la caldurica'.

"La ora actuala, nu exista astfel de cazuri, si nu neaparat demitand o persoana sau alta vom avea bani mai multi si vom putea face actiuni mai multe. Felul in care a evoluat vremea si posibilitatile noastre in comparatie cu aceasta au dus la aceasta situatie", a spus Radu Berceanu.

El a replicat celor care i-au reprosat ca nu fost vazut la deszapeziri, aratand ca rolul unui ministru nu este acela 'de a da pe la televizor si sa para preocupat'.

'Daca crede cineva ca e foarte important sa-mi pun caciula de iarna si sa o iau prin nameti, sa existe o multumire generalizata, pot sa fac si asa ceva. Dar adevaratele lucruri pe care trebuie sa le faca un ministru nu sunt sa se dea pe la televizor sa se dea preocupat, ci sa rezolve problemele de fond - legate de finantare, organizare, pe care nu le pot face ceilalti (...)', a precizat Berceanu.