Directia Nationala Anticoruptie intentioneaza sa extinda urmarirea penala in cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob-Ridzi, dupa ce au descoperit "mai multe operatiuni de deturnare a banilor publici derulate dupa modelul '2 Mai – Ziua Tineretului'", scrie Catalin Tolontan, pe blogul lui.

"2 Mai nu a fost un caz izolat. MTS nu e un caz izolat (...) Sun parti ale sistemului prin care banii publici sint repartizati in buzunare private prin deciziile ministrilor nostri!", afirma Tolontan, citand "o sursa din interiorul MTS".

Avocatul Monicai Iacob-Ridzi, Alexdandru Chiciu, a declarat, la Realitatea TV, ca nu detine nicio informatie de acest gen iar clientei sale nu i s-au adus acuzatii privind un nou dosar sau extinderea celui in curs.

De Ziua Tineretului, MTS a organizat, in 2009, concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete GSP, Ministerul Tineretului si Sportului a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.

Acum, sustine Catalin Tolontan, procurorii anticoruptie au descoperit "o actiune aproape identica": "E vorba de mai putini bani decit la 2 Mai, dar relevant este modelul, general valabil pentru felul in care se fac achizitiile publice in Romania. Fie ca e vorba de o scena sau de o autostrada, asa se fura! Cazul Ridzi, la plural incepind de azi, a reusit sa developeze pe intelesul oamenilor mecanismul".

Sursa citata afirma ca ministrii PD-L care au urmat la conducerea MTS, "de la Placinta la Funeriu, au promovat sau tolerat oameni bagati pina la git in dosarul" Ridzi, asa cum este cazul lui Paul Diaconu, directorul economic semnatar al tuturor contractelor de 2 Mai si devenit, ulterior, sef la "Lia Manoliu".