Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie a anuntat suspendarea grevei generale anuntate pentru vineri, precum si pichetele programate marti, dupa ce Ministerul Muncii a trimis o nota catre directiile teritoriale in care se arata ca toate drepturile prevazute in contractele colective de munca vor fi respectate, potrivit Mediafax.

Presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Romel Neagu, a declarat, pentru Mediafax, ca protestele programate saptamana aceasta vor fi suspendate, in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Muncii privind aplicarea legii unice de salarizare.

  • "Dupa discutiile de vineri, de la Ministerul Muncii, reprezentantii acestei institutii au trimis luni catre toate directiile teritoriale clarificari privind OUG 1/2010 referitoare la aplicarea legii unice de salarizare. Astfel, toate drepturile salariale prevazute in contractele colective de munca vor fi respectate, in aşa fel incat niciun salariat sa nu inregistreze diminuari ale veniturilor avute in luna decembrie 2009", a precizat Romel Neagu.

In aceste conditii, actiunile de protest ale sindicatelor din administratie vor fi amanate pana la clarificarea problemei legate de pastrarea locurilor de munca. Cele 46.000 de semnaturi pentru sustinerea grevei generale raman valabile in cazul reprogramarii acesteia, a precizat Romel Neagu.

Pe 2 februarie, angajatii din administratia publica au organizat o greva de avertisment, intrerupand lucrul timp de doua ore.