Un politist din comuna Poieni (din judetul Teleorman) a ajutat o femeie sa nasca, fiind indrumat de medici prin telefon, din cauza ca nicio ambulanta nu putea ajunge in localitatea respectiva, din cauza zapezii, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, citat de Mediafax.

"Avem probleme din cauza zapezii si a viscolului. Sunt doua ambulante fara bolnavi blocate in judetul Calarasi, altele in Teleorman, Giurgiu si chiar Dambovita. Dar exista un spirit de solidaritate extraordinar intre autoritati, medici si localnici", a afirmat acesta.

El a dat ca exeplu un caz petrecut duminica noaptea, cand un politist a mosit o gravida, indrumat de medici prin telefon: "Un medic dintr-o localitate invecinata comunei Poieni a ajuns si el la femeia care abia nascuse. Pana acum si mama, si copilul sunt bine".

Alte doua femei insarcinate sunt blocate, luni, in autoturisme pe drumul dintre localitatile Clejani si Stalpu, din judetul Giurgiu, iar drumarii si satenii intervin pentru deszapezirea drumului, astfel incat cele doua femei sa poata fi preluate de ambulanta si transportate la spital.

Potrivit primarului comunei Clejani, Florin Nidelea, una dintre femei este programata marti la operatie cezariana intr-un spital din Bucuresti, iar cea de-a doua trebuie de asemenea sa nasca.

Raed Arafat a adaugat ca, in zonele in care zapada a acoperit drumurile, ambulantele sunt insotite de utilaje de deszapezire.

Judetele in care circulatia se desfasoara cu cea mai mare dificultate, din cauza zapezii, sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzau si Ialomita.