Dupa doua zile de ninsori abundente si viscol puternic, luni dimineata sunt 16 drumuri nationale inchise circulatiei din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Cea mai grea situatie a fost in judetele Dambovita, Giurgiu, Arges, Ialomita si Buzau. Circulatia catre Constanta este complet blocata si nu se poate ajunge acolo decat pe rute ocolitoare care nu trebuie insa folosite, avertizeaza Politia Romana.

Autostrada Bucuresti- Pitesti este inchisa de duminica seara de la ora 20.00. Se poate circula pe ruta ocolitoare DN7 Bucuresti – Gaesti – Pitesti. Totusi este bine sa evitati traseul daca nu este absolut necesar sa plecati la drum. Ruta este aglomerata din cauza ca exista multi navetisti care lucreaza in Bucuresti si sunt nevoiti sa foloseasca acest traseu.

Iata drumurile nationale inchise, potrivit centrului Infotrafic:

  • in judetul Ialomita, DN2A Urziceni – Slobozia, DN21A Baraganu (jud.Braila) – Tandarei;
  • in judetul Ialomita DN1D Urziceni – Albesti (jud. Prahova);
  • DN2 Buzau – Urziceni;
  • in judetul Buzau, DN 22 Ramnicu Sarat – Braila si DN2C Costesti – Padina;
  • in judetul Vrancea, DN 23B Maicanesti – Ciorasti;
  • in judetul Teleorman, DN51A tronsoanele Zimnicea – Piatra si Traian – Seaca, DN65E Rosiori de Vede – Piatra, DN5C Pietrosani – Bujoru si DN51 Zimnicea – Izvoarele; DN65A Buzoesti (jud. Arges) – Turnu Magurele (jud.Teleorman);
  • in judetul Galati, DN24D in zona Craiesti;
  • in judetul Giurgiu:  DN41 Chirnogi (judetul Calarasi) – Daia;
  • in judetul Calarasi, DN3 in zonele Ileana, Lehliu-Sat, Tamadau Mare si Vlad Tepes, DN31 Cuza-Voda – Oltenita, DN4 Oltenita – Budesti.
  • Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti a fost inchisa la ora 20:00.
  • Autostrada A2 ramane inchisa pe segmentul Bucuresti – Drajna

Pe multe drumuri nationale, judetene si comunale, zapada depaseste o jumatate de metru, iar interventia utilajelor de deszapezire este zadarnica.

Atentie, sunt si trenuri care nu circula din cauza situatiei meteorologice. Pentru a vedea lista completa intrati aici.

Politia rutiera le recomanda conducatorilor auto sa evite deplasarile in zonele pentru care meteorologii au emis avertizarea cu cod portocaliu. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, inainte de a pleca la drum, sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Autovehiculele trebuie echipate pentru circulatia in conditii de iarna, mai ales cand se parcurg distante lungi (lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa, telefon mobil etc).