Cursurile claselor I-VIII sunt suspendate incepand de luni, din cauza conditiilor meteorologice din Capitala, a decis Guvernul. Anuntul a fost facut de secratarul de stat in Ministerul Educatiei, Melania Mandas Vergu, la Antena 3. Gradinitele vor fi de asemenea inchise. Inspectoratele scolare din alte 13 judete analizeaza posibilitatea luarii unor masuri similare.

UPDATE Cursurile scolare vor fi suspendate, luni, pentru clasele I-VIII si gradinite si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova si Teleorman. Totodata, in judetul Arges vor fi suspendate cursurile doar in anumite localitati, a anuntat, duminica, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. Premierul a convocat duminica, la ora 15.00, Comitetul pentru Situatii de Urgenta, pentru a analiza situatia scolilor din zonele afectate de codul portocaliu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a propus, duminica dimineata, primului ministru si Ministerului Educatiei inchiderea scolilor pentru doua-trei zile, din cauza zapezilor abundente din ultimele 24 de ore, transmite Agerpres.

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a declarat pentru Mediafax ca, la solicitarea Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, a cerut inspectorului general scolar al Capitalei sa dispuna ca elevii claselor I-VIII din Capitala sa nu inceapa luni cursurile, aceeasi masura fiind stabilita si in cazul gradinitelor. "Scolile se vor inchide deocamdata pentru 24 de ore, urmand sa luam o decizie privind efectuarea cursurilor in functie de evolutia vremii", a spus Funeriu.

Totodata, ministrul Educatiei a precizat ca masura se ia pentru elevii claselor I-VIII, pentru ca ei pot avea cele mai mari dificultati pe o astfel de vreme. "Am cerut sa nu se efectueze ore in scoli care nu sunt incalzite si sa nu avem situatii in care transportul copiilor la scoli sa fie afectat", a mai spus Funeriu.

Ministrul Educatiei a aratat ca a luat, totodata, legatura cu inspectorii scolari din judetele Arges, Buzau, Braila, Botosani, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt si Teleorman si le-a cerut sa analizeze, in comitetele de urgenta, daca este necesar sa se ia aceeasi masura.

Elevii incep luni cursurile, dupa o vacanta de o saptamana care a marcat sfarsitul primului semestru.