Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a reafirmat sambata sustinerea pentru introducerea taxei pe produsele fast-food, argumentand ca, in ultimii sapte ani, numarul copiilor obezi din Romania s-a dublat, relateaza Agerpres.

"Eu nu renunt, in principiu, la aceasta idee (...) Eu nu pot, chiar daca nu vin din sistemul medical, sa nu vad ca in ultimii sapte ani numarul copiilor obezi s-a dublat. Eu vorbesc in principal, cand vorbesc de alimentatie nesanatoasa, de pericolul care ii paste pe copii si tineri", a declarat, la Zalau, ministrul.

El a precizat ca jumatate din populatia adulta a Romaniei are probleme de obezitate.

"Vom reanaliza posibilitatea concreta, modalitatile de formulare si de introducere a unei asemenea masuri, in urma discutiilor si dezbaterilor pe care le-am avut", a subliniat Cseke Attila.

Noua taxa pe produsele fast-food propusa de Ministerul Sanatatii ar putea fi perceputa chiar din acest an companiilor care produc, importa sau prepara produse tip fast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum si bauturi racoritoare.

Masura a fost insa vehement criticata in ultimele saptamani de catre patronatele si sindicatele din industria agro-alimentara, care au acuzat ca o astfel de masura nu ar face decat sa majoreze preturile si sa incurajeze economia subterana.