Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avansat, sambata, ideea modificarii arhitecturii sistemului judiciar, in sensul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa nu mai aiba jurisdictie decat asupra inaltilor demnitari, restul cauzelor urmand a fi solutionate la instantele inferioare, relateaza Mediafax.

Concret, ministrul a spus ca, in recurs, cauzele ar urma sa fie judecate de curtile de apel, insa eventuala modificare a legii nu ar trebui sa conduca la transferarea cauzelor care deja sunt pe rolul ICCJ, ci ele sa fie judecate in continuare aici.

Invitat sambata la o emisiune a postului public de televiziune, Predoiu a vorbit, in contextul adoptarii Codurilor de procedura civila si procedura penala, despre unele modificari si simplificari ale procedurilor judiciare existente. El s-a referit la schimbarea jurisdictiei instantei supreme, dar si la simplificarea procedurilor de citare in procesele civile si a modalitatii de judecare a recursurilor in interesul legii la instanta suprema.