Euro-parlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apararii, a declarat ca, probabi, rusii vor obiecta la instalarea unor elemente ale scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Probabil ca Rusia va obiecta la aceasta chestiune, dupa cum a obiectat si in cazul amplasarii din Polonia. Singura chestiune este ca noi nu avem enclave rusesti pe teritoriul nostru, cum se intampla in zona respectiva cu Kaliningradul si ca atare cred ca ecuatia ar trebui sa fie mai simpla, insa nu ma astept la o acceptare, desi banuiesc, fara sa am date, ca totusi o anumita consultare intre rusi si americani a existat pe acest subiect".

Declaratia lui Pascu, facuta pentru RFI Romania, a venit in contextul in care presedintele Traian Basescu a anuntat ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a fost aprobata participarea Romaniei la scutul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama: "Noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a subliniat seful statului.