Fosta sotie a lui Nicolae Popa a fost audiata de procurorii Parchetului instantei supreme. Anca Caciula a fost audiata in dosarul in care anchetatorii cerceteaza modul in care fostul director al Gelsor a plecat din Romania si modul in care a fost finantat in strainatate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, informeaza Mediafax.

Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa citata ca Anca Caciula a afirmat in urma cu o luna ca nu i-a trimis fostului sot bani care sa il ajute sa se intretina in strainatate. In acelasi dosar, anul trecut a fost audiat si fratele lui Nicolae Popa. Potrivit acelorasi surse, in acest dosar exista doi suspecti, banuiti ca au intermediat transmiterea unor sume de bani de la Sorin Ovidiu Vantu catre Nicolae Popa.

La inceputul lunii ianuarie, politia indoneziana a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Nicolae Popa.

Nicolae Popa a fost arestat pe 2 decembrie de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca "mana dreapta" a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, in dosarul FNI. Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. A fugit din Romania in anul 2000, iar de aproape 9 ani a fost cautat de autoritatile romane.

Ministerul roman de Justitie a transmis pe 9 decembrie cererea de extradare a lui Nicolae Popa din Indonezia. Cererea, impreuna cu documentele de sustinere, a fost trimisa Ambasadei Romaniei de la Jakarta si apoi a fost remisa autoritatilor indoneziene competente. Ministerul Justitiei a precizat pe 28 decembrie ca cererea de extradare transmisa indeplineste conditiile prevazute de legislatia indoneziana si nu a primit solicitari pentru transmiterea unor informatii suplimentare din partea autoritatilor indoneziene.