Consiliul Superior al Magistraturii anunta ca nu s-au constatat nerespectari ale normelor de procedura in dosarul lui Adrian Nastase. Raspunsul vine la doua zile dupa ce presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat la Antena 3 ca CSM ar fi decis ca procurorii Mihaela Moraru si Catalin Vartic sa fie anchetati disciplinar.

Adrian Nastase a adresat Consiliului un memoriu prin care si-a manifestat nemultumirea in legatura cu modul in care se efectueaza impotriva sa urmarirea penala, anunta CSM printr-un comunicat de presa. "Verificand aspectele semnalate, Inspectia Judiciara a stabilit ca nu s-au constatat nerespectari ale normelor de procedura sau de exercitare a functiei cu rea credinta sau grava neglijenta si nu s-au prefigurat elemente care sa conduca la concluzia existentei indiciilor savarsirii unor abateri disciplinare in sarcina procurorilor mentionati in memoriu", se arata in comunicat.

"In aceste conditii, potrivit procedurii legale, s-a conchis ca nu se justifica sesizarea Comisiei de disciplina pentru procurori, nefiind indeplinite conditiile prevazute de lege", anunta CSM.

In comunicat se precizeaza ca "raspunsul a fost transmis recomandat petentului, la sfarsitul anului trecut, insa, fata de imprejurarea ca acesta nu si-a ridicat corespondenta, s-a procedat la recomunicarea acestuia".

La finalul lunii ianuarie, Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe imobilul detinut de Adrian Nastase in strada Muzeul Zambaccian. Este vorba de dosarul "Zambaccian 1", in care fostul premier este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj. Este vorba despre achizitiile de obiecte din China, in valoare de 1.370.324,69 euro, pe care liderul PSD le-a procurat prin intermediul Irinei Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.