Centrul Infotrafic a anuntat duminica dimineata ca poleiul si ceata ingreuneaza considerabil circulatia rutiera pe mai multe drumuri importante din tara. In mai multe judete vizibilitatea este afectata de ceata, din aceasta cauza, pe alocuri vizibilitatea ajungand intre 50 si 100 de metri: Arges, Buzau, Prahova, Dambovita, Gorj, Caras-Severin, Timis, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Covasna, Harghita, Brasov, Mures, Ialomita, Tulcea.

Si in Moldova ceata persista pe drumurile din zonele joase ale judetelor Vrancea, Bacau, Galati, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani. Aici, vizibilitatea este intre 50 si 150 de metri.

In judetul Giurgiu, pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu, exista ceata care reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe DN 6 Bucuresti-Alexandria vizibilitatea scade, de asemenea, pe alocuri, sub 100 de metri. Pe aceasta artera, in zonele de curba carosabilul este umed.

Pe DN 73 Pitesti-Campulung-Brasov ceata densa face ca vizibilitatea sa scada sub 50 de metri, iar pe unele sectoare, sub 10 metri.

Cele mai serioase probleme pentru circulatia rutiera le creeaza ceata in judetul Constanta. Pe drumurile din acest judet vizibilitatea ajunge uneori si la 50 metri. Pe DN 3, in zona Valul lui Traian exista si polei si din pricina imprudentei unor conducatori auto au avut loc in aceasta dimineata mai multe tamponari. Este de preferat ca aceasta zona sa fie evitata.

Si pe DN 1 Bucuresti-Brasov se circula dificil, vizibilitatea fiind uneori si sub 100 de metri.

Echipajele de la Drumuri actioneaza pentru crearea conditiilor normale de rulare pe soselele afectate, insa siguranta circulatiei este deocamdata periclitata.

Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca luminile de ceata, sa se mareasca distanta de siguranta dintre autovehicule si sa se circule cu viteza redusa.