Lucrarile la prima parcare subterana in zona Pietei Universitatii vor incepe in curand, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit acestuia, singurul lucru ramas nerezolvat inaintea inceperii efective a lucrarilor il reprezinta mutarea celor patru statui aflate in scuarul de la Piata Universitatii, in perimetrul carora se vor desfasura lucrarile pentru parcajul subteran.

"Unii mi-au recomandat sa depozitez aceste statui prin hambare, eu am sa le mut in Parcul Izvor", a declarat Sorin Oprescu, edilul precizand ca dupa ce lucrarile vor fi finalizate statuile vor fi repuse la locul lor, informeaza Mediafax.

Cele patru statui care vor fi mutate ii reprezinta pe Mihai Viteazu, Spiru Haret, Ion Heliade Radulescu, Gheorghe Lazar.

Pentru parcajul de la Universitate a fost semnat contractul de concesiune a lucrarilor publice cu investitorul privat Consortiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL si Simex SA, urmand sa fie realizate 380 de locuri de parcare.