Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (PDL) si fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnati definitiv, miercuri, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, perioada din care le va fi scazuta perioada arestului preventiv, informeaza NewsIn. UPDATE: Vicepresedintele PD-L, Sulfina Barbu a declarat pentru Hotnews.ro ca situatia lui Mircia Gutau va fi discutata la sfarsitul saptamanii in Colegiul Director de la Poiana Brasov.

Gutau a fost condamnat pentru luare de mita, iar Dicu pentru complicitate la luare de mita. Cateva luni din pedeapsa se vor deduce prin perioada petrecuta de cei doi in arest preventiv.

Curtea de Apel Constanta a respins, in aprilie 2009, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in procesul edililor municipiului Ramnicu Valcea, primarul Mircia Gutau si fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzati de luare de mita, respectiv de complicitate la luare de mita.

Vicepresedintele PD-L Sulfina Barbu a declarat ca Mircia Gutau este in prezent presedinte interimar al organizatiei PD-L Valcea. "In mod sigur se va discuta in Colegiul Director cazul domnului Gutau, mai ales ca este si presedinte interimar de organizatie. Deocamdata atat pot sa va spun, nu am luat legatura inca cu cei din partid", a explicat vicepresedintele PD-L.

Mircia Gutau ocupa in prezent functia de presedinte interimar al organizatiei judetene a PD-L si pe cea de presedinte al organizatiei municipale. Conducerea PD-L i-a solicitat lui sa preia postul de presedinte interimar dupa alegerile parlamentare din 2008.

La vremea respectiva, Vasile Blaga i-a cerut lui Mircia Gutau sa demonstreze ca poate obtine performanta electorala cu PD-L si in teritoriu. La alegerile prezidentiale, Traian Basescu a obtinut in Valcea un procent de 43%. Gutau intentiona sa candideze pentru sefia PD-L Valcea.