Taxele de parcare in Capitala se vor micsora, urmand sa revina la nivelul din anul 2009, a decis, miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Taxele de parcare vor fi intre 36,5 si 76,65 lei. Nivelul taxelor a crescut in urma unei decizii luate la sfarsitul anului trecut, insa, ca urmare a nemultumirii bucurestenilor, directiile financiare au sistat incasarea taxei. Primarul Sorin Oprescu a declarat ca micsorarea taxelor va intra in vigoare saptamana viitoare, ca cei care au platit isi vor recupera banii platiti in plus dar ca nu a stabilit exact cum se va realiza rambursarea.

Consilierii municipali au mai decis ca bucurestenii care au platit deja taxele majorate isi vor putea recupera diferenta de bani. Primarul Sorin Oprescu a declarat ca hotararea prin care se rectifica nivelul taxelor va intra in vigoare in cateva zile, fara a preciza o data precisa. Sorin Oprescu a mai declarat si ca a cerut primariilor de sectoare sa returneze catre bucuresteni banii pe care i-au platit in plus. Primarul General nu a precizat ce trebuie sa faca bucurestenii pentru a-si recupera banii.

Primarul Sorin Oprescu anuntase, la mijlocul acestei luni, ca taxele de parcare vor reveni la nivelul anului 2009, in acest sens urmand sa fie adoptata la sfarsitul lunii o hotarare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

"Pretul parcarii va ramane la nivelul anului 2009 si vreau sa precizez ca aceasta crestere nu a fost propusa de primarii de sector, asa cum au existat unele voci, ci este numai o propunere a aparatului tehnic", preciza atunci Sorin Oprescu.

Conform unei hotarari a CGMB, bucurestenii urmau sa plateasca in 2010 taxe de pana la trei ori mai mari pentru locurile de parcare, cuantumul anual al acestora variind intre 109,5 lei si 164.25 lei fata de 36,5 si 76,65 lei anul trecut.

""Tinând cont de situaţia economică din contextual actual, pentru suportabilitatea de către contribuabil a plăţii acestei taxe şi de strategia Municipiului Bucureşti privind creşterea locurilor de parcare şi a calităţii acestora, până la definitivarea acesteia considerăm oportună menţinerea valorilor aferente anului 2009", se mentioneaza in expunerea de motive semnata de primarul Oprescu.

Hotarearea care a modificat taxele de parcare pe 2010 aducandu-le la nivelul celor din 2009 poate fi accesata aici.

In acelasi document sunt prevazute si tarifele in functie de zone, tarifele sunt mentionate in lei pe zi.