La Bucuresti, continua seria intalnirilor dintre autoritatile romane si reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale. O astfel de intrevedere are loc, marti, la Palatul Victoria. Misiunea FMI se afla in Romania pana in 27 ianuarie, pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro.

Acordul Romaniei cu FMI se intinde pe doi ani, suma totala fiind de 12,95 miliarde euro, in vreme ce pachetul total de finantare externa, de la FMI, UE, BM si BERD, atinge 19,95 miliarde euro.

Sambata, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu s-au intalnit cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, partea romana incercand sa obtina extinderea plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale pentru cofinantarea proiectelor europene in cazul administratiilor locale, reiese dintr-un comunicat al Guvernului.

„In cadrul intrevederii a fost evaluat stadiul acordului cu organismele internationale, atat din perspectiva anului 2009, cat si din cea a anului 2010”, se mai spune in document. Potrivit aceluiasi comunicat, discutiile au pus accentul pe necesitatea adoptarii Legii responsabilitatii fiscale si a reformei sistemului de pensii.