Fostul presedinte Vladimir Voronin este audiat, luni, la Procuratura Generala, in legatura cu evenimentele din 7-8 aprilie 2009, informeaza Jurnal de Chisinau.

Seful Directiei urmarire penala din cadrul Procuraturii Generale, Sergiu Garabagiu, declarase anterior ca Vladimir Voronin urmeaza sa fie audiat, in calitate de martor, in baza declaratiilor ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc, care a fost citat de doua ori la Procuratura, o data in calitate de martor si o data in calitate de banuit.

Procuratura Generala a anuntat recent ca in dosarul „7 aprilie” vor fi audiate mai multe persoane care detineau functii de raspundere in timpul evenimentelor din aprilie. Printre cei care urmeaza sa fie audiati in calitate de martori, se numara si premierul Vlad Filat, ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, consilierul municipal Oleg Cernei, liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, vicepresedintele PLDM, Mihai Godea, fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate, Artur Resetnicov si altii.