Noapte de duminica spre luni a fost cea mai friguroasa din acest an. La Covasna au fost -34 de grade,la Miercurea Ciuc termometrele au coborat pana la -31,3 grade Celsius.

La ora 6:00, se inregistrau -29 de grade la Brasov, Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc. Erau -28 de grade la Botosani, -24 la Vaslui, -23 la Sibiu si Bacau.

Cel mai cald era la Moldova Noua, -6 grade.

In Harghita, minima absoluta a lunii ianuarie a fost de -38,4 grade Celsius in anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Prognoza pentru astazi

Luni, temperaturile maxime vor fi de la -18 grade in nordul Moldovei pana la -2 ... -1 grad in Campia de Vest. Cerul va fi variabil in regiunile sud-vestice si mai mult senin in restul teritoriului. In primele ore, izolat se va semnala ceata asociata cu depuneri de chiciura.

La Bucuresti, vremea este geroasa. La ora 5.00 se inregistrau -17 grade. Maxima zilei de luni va fi in jurul valorii de -8 grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vantul va sufla slab, informeaza ANM.

Se mentin avertizarile meteorologice de ger

Gerul naprasnic nu se da dus. Este in vigoare avertizarea de cod portocaliu a meteorologilor si pentru noaptea urmatoare (25/26 ianuarie) cand in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si in judetele Brasov, Harghita si Covasna se vor inregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub -26 de grade.

Atentionarea meteorologica cod galben emisa in 22 ianuarie si actualizata in 24 ianuarie se mentine, anunta ANM.

Astfel, in intervalul 24 ianuarie ora 10 - 27 ianuarie ora 08, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra în general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.