Lucian Rosenfeld a fost numit miercuri purtator de cuvant al MAE. Anterior a fost director de cabinet al ministrului de externe, iar in perioada organizarii si desfasurarii Summit-ului NATO de la Bucuresti, din 2008, s-a ocupat de coordonarea campaniei de diplomatie publica si al operatiunilor de media.

„Purtatorul de cuvant este un membru important al noii mele echipe de la minister. Am incredere ca experienta diplomatica si cea de comunicator a domnului Lucian Rosenfeld vor contribui la dezvoltarea relatiei cu presa si la o mai buna informare a publicului privind activitatea Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat presei, la numire, ministrul Teodor Baconschi, potrivit unui comunicat al MAE.

Rosenfeld a intrat in MAE in 2004, in cadrul oficiului purtatorului de cuvant. In perioada 2006 – 2007, a lucrat la Ambasada Romaniei la Washington, acoperind dosare precum relatia transatlantica, Orientul Mijlociu si relatia misiunii diplomatice cu think-tank-urile si ONG-urile locale. A fost consilier la cabinetul ministrului de externe (2005 – 2006, 2009) si la cabinetul secretarului general al MAE (2008 – 2009). A mai lucrat ca referent in cadrul Directiei Planificare Politica (2009) si a indeplinit, temporar, functia de director al Directiei Balcanii de Vest si Cooperare Regionala (2009).

Este licentiat in stiinte politice – relatii internationale si administratie publica (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, 2002) si a urmat cursuri post-universitare in domeniul studiilor de securitate (The Harold Hartog School of Government and Policy, University of Tel Aviv, 2003 – 2004).

Rosefeld vorbeste fluent engleza si ebraica, are 32 de ani si este casatorit.