Sindicatele sunt de acord cu propunerea legislativa a deputatului PSD Mugurel Surupaceanu privind impozitarea averilor de peste 500.000 de euro, dar vor clarificarea mecanismului de aplicare. Surupaceanu, care a spus initial ca vrea sa depuna proiectul in dezbaterea Parlamentului joi sau vineri, a fost de acord cu o amanare, precizand ca il va depune la sfarsitul saptamanii viitoare, informeaza Mediafax.

Discutiile au avut loc intre deputatul PSD Mugurel Surupaceanu si lideri ai confederatiilor sindicale, marti, la Palatul Parlamentului.

Deputatul PSD a subliniat ca intentioneaza sa stranga semnaturi, bazandu-se in mare masura si pe sindicate, pentru a organiza un referendum, daca Parlamentul respinge nejustificat acest proiect.

"Daca Parlamentul va respinge nejustificat proiectul de lege, voi strange semnaturi pentru un referendum, voi apela si la sindicate. Mie singur imi este greu. Am vorbit cu foarte multi colegi din PSD si sunt de acord cu initiativa mea. Dar sunt constient ca exista si parlamentari care nu o vor agrea, cei vizati de acest impozit. Pe unii ii deranjeaza ideea de solidaritate sociala, nu suma pe care ar trebui s-o plateasca", a spus Surupaceanu.

Sindicatele vor ca, odata cu aparitia unei astfel de legi, banii colectati sa mearga intr-un fond social, care sa vina in ajutorul celor cu venituri mici.