Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore ingreuneaza circulatia pe drumurile din sud-estul tarii. Drumul National 22 intre Ramnicu-Sarat si Braila este blocat incepand de la ora 4:00, marti dimineata, si se actioneaza pentru deblocarea lui, anunta Ministerul Transporturilor.

In judetul Constanta, traficul rutier este intrerupt marti dimineata in jurul orei 8:00, in zona ecluzei Cernavoda, din cauza unui autotren care a derapat, informeaza centrul Infotrafic.

Din cauza zapezii depuse pe carosabil se circula greu in judetele Constanta, Calarasi, Buzau, Braila, Ialomita si Brasov.

Soferii trebuie sa fie atenti ca vizibilitatea este redusa in: Buzau, Fetesti, Bihor si Gorj.

UPDATE: In cadrul sedintei Comandamentului de iarna, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a facut apel marti dimineata, la bucuresteni sa circule cu transportul in comun pentru a nu ingreuna circulatia si asa dificila si pentru a usura actiunea de deszapezire.

El a aratat ca prioritara este curatarea strazilor mici si a celor din jurul scolilor si spitalelor. Oprescu a criticat firma care a castigat licitatia pentru deszapezire in sectorul 1 pentru ca nu a actionat corespunzator. In Bucuresti a nins toata noaptea de luni spre marti, dar utilajele nu au iesit la lucru decat marti dimineata.

  • Intarzieri mai mici de o ora la trenuri si avioane

Aeronavele de pe Aeroportul Otopeni pot inregistra intarzieri de pana la 30-40 de minute la decolare, iar CFR a anulat mai multe trenuri, in timp ce altele au intarzieri.

"Utilajele aeroportuare asigura interventia continua, mentinand operationale pistele, caile de rulare si platformele. Conditiile meteorologice existente impun degivrarea aeronavelor, operatiune obligatorie pentru siguranta zborului, aceasta putand conduce la intarzieri de aproximativ 30 – 40 de minute la decolarea curselor aeriene", a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat citat de NewsIn.

In ceea ce priveste aeroportul Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, reprezentantii acestuia au anuntat nu s-au inregistrat intarzieri.

CFR Calatori a anuntat ca, din cauza conditiilor metorologice nefavorabile, au intervenit unele modificari in circulatia trenurilor de calatori de marti si miercuri, sase dintre acestea fiind anulate, iar doua vor inregistra intarzieri, potrivit NewsIn.

Marti, 19 ianaurie, trenul Rapid 686 se anuleaza pe relatia Constanta – Bucuresti Nord, iar trenul Rapid 681 pe relatia Bucuresti Nord – Medgidia circula intarziat de la statia Bucuresti Nord, pe ruta trenului 1981 (care pleaca din Bucuresti Nord la ora 15.05). De asemenea, trenul Accelerat 1981 este anulat pe relatia Bucuresti Nord – Medgidia, pe relatia Medgidia – Tulcea circula normal, iar trenurile Personal 8690 si Personal 8691 sunt anulate pe relatia Constanta – Medgidia si retur.

Calatorii care au bilete la trenul Accelerat 1981 vor fi preluati din statia Bucuresti Nord de trenul Rapid 681 pana la statia Medgidia, fara plata diferentelor tarifare. in statia Medgidia calatorii vor cobori din tren si se vor imbarca in trenul Accelerat 1981.

Miercuri, 20 ianuarie, trenul Rapid 684 pe relatia Medgidia – Bucuresti Nord va circula intarziat de la statia Medgidia, pe ruta trenului 1982 (care pleaca din Medgidia la ora 08.41), iar trenul Rapid 689 este anulat pe relatia Bucuresti Nord – Constanta. Trenul Accelerat 1982 va circula normal pe relatia Tulcea – Medgidia, fiind anulat pe relatia Medgidia – Bucuresti Nord.

Calatorii care au bilete la trenul Accelerat 1982 vor fi preluati in statia Medgidia de trenul Rapid 684, fara plata diferentelor tarifare.

  • Ninge pana miercuri

Meteorologii anunta ca si marti va ninge in Dobrogea, Moldova, Muntenia si local in Transilvania si Oltenia. Vantul va avea intensificari in regiunile estice si sud-estice unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor incadra intre -10 si -8 grade in Moldova pana la 2-4 grade in vestul tarii.

ANM a emis, luni, o avertizare meteorologica potrivit careia pana miercuri 20.01.2010 ora 06, in jumatatea de sud a Moldovei, Muntenia, sud-estul Transilvaniei si in Dobrogea va ninge, iar temporar vantul va prezenta intensificari, viscolind ninsoarea.

De miercuri, insa, ninsorile se restrang.