Stabilirea salariilor personalului bugetar se va face doar prin legi sau hotarari ale Guvernului si nu vor fi luate in considerare drepturi salariale stabilite prin contractele colective/individuale de munca sau alte acte, potrivit proiectului de Hotarare privind aplicarea legii salarizarii unice, citat de Mediafax.

Articolul 9 din proiectul de hotarare privind aplicarea legii unice prevede ca in sistemul de salarizare al personalului din sectorul bugetar, drepturile salariale sunt stabilite doar prin lege sau, in cazurile in care legea prevede in mod expres, prin hotarari ale Guvernului, iar la stabilirea salariilor personalului bugetar nu vor fi luate in considerare drepturi salariale stabilite prin contractele colective/individuale de munca sau alte acte, decat legi sau hotarari ale Guvernului.

De asemenea, prin contractele colective si individuale de munca, nu vor putea fi stabilite salarii sau alte drepturi de natura salariala care exced prevederilor Legii-cadru nr. 330/2009.

In ce priveste personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, documentul prevede ca acesti angajati isi pastreaza in anul 2010 salariul de baza si alte drepturi de natura salariala avute in luna decembrie 2009.

Hotararea de Guvern prin care sunt stabilite modalitatea de plata a salariilor in 2010 si acordarea unor indemnizatii care sa compenseze sporurile ar putea fi adoptata in sedinta Executivului de miercuri, a declarat luni, dupa discutiile cu partenerii sociali, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu. Acesta a explicat ca hotararea de Guvern aduce o serie de precizari privind aplicarea Legii unice de salarizare in sistemul bugetar, deoarece "au existat interpretari diferite".