Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, ca sindicalistii vor iesi in strada, saptamana viitoare, cerand Guvernului sustinerea somajului tehnic, in conditiile in care, de la 1 februarie, angajatorii sunt nevoiti sa trimita in somaj permanent 200.000 de angajati, informeaza Mediafax.

Comitetul Confederal al "Cartel Alfa" a hotarat, luni, ca, de la inceputul saptamanii viitoare, sindicalistii sa inceapa pichetarea sediului Ministerului de Finante, timp de aproximativ o ora si jumatate zilnic. La pichet vor paricipa o suta de oameni in fiecare zi.

Hossu a precizat ca va incepe discutii cu patronatele din industrie, astfel incat, pana joi, sa inceapa un demers comun pentru prelungirea in 2010 somajului tehnic, care reprezinta o partajare a responsabilitatilor intre angajator, angajat si stat.

"Vom avea in plus, de la 1 februarie, 200.000 de someri si trebuie sa existe un sistem de sustinere", a declarat Hossu.

Presedintele "Cartel Alfa" declara, joi, ca proiectele de acte normative aparute in ultimul timp, care prevad disponibilizari in educatie, asistenta sociala, administratie publica sunt facute de contabili, nu de experti, iar sindicatele se pregatesc de proteste.