Taxele de parcare vor reveni la nivelul anului 2009, in acest sens urmand sa fie adoptata la sfarsitul lunii o hotarare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a anuntat primarul Capitalei Sorin Oprescu, dupa o intrevedere cu edilii de sector.

"Pretul parcarii va ramane la nivelul anului 2009 si vreau sa precizez sa aceasta crestere nu a fost propusa de primarii de sector, asa cum au existat unele voci, ci este numai o propunere a aparatului tehnic", a precizat Oprescu, potrivit NewsIn.

Primarul Capitalei a precizat ca tot in aceasta hotarare de consiliu pe care o va propune se va stabili si modul in care va fi inapoiata diferenta de suma pentru cei care au platit deja taxa marita.

Pe 5 ianuarie, Primaria Capitalei anunta ca va propune, in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcarile de resedinta.

Reprezentantii municipalitatii spuneau ca taxele pentru parcarile de resedinta au fost majorate la propunerea primariilor de sector.

Conform unei hotarari a CGMB, bucurestenii urmau sa plateasca in 2010 taxe de pana la trei ori mai mari pentru locurile de parcare, cuatumul anual al acestora variind intre 109,5 lei si 164.25 lei fata de 36,5 si 76,65 lei anul trecut.