Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, i-a cerut, marti, ministrului Muncii, Mihai Seitan, elaborarea unei legislatii privind concedierile colective care sa protejeze angajatii disponibilizati in acest fel, anunta Mediafax.

"Am atras atentia ca, in contextul in care se pune in discutie problema disponibilizarilor, trebuie sa existe o legislatie pentru concedierile colective, care sa asigure niste drepturi angajatilor, plati compensatorii, dar si acompaniament pentru reorientare profesionala si reinsertie pe piata muncii", a declarat Bogdan Hossu.

Reprezentantii Ministerului Muncii s-au intalnit, marti dupa-amiaza, separat, cu reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor, pentru discutii privind legea salarizarii unitare a bugetarilor si despre unificarea salariului minim, care are in prezent doua valori: 600 de lei pentru sistemul privat si 705 lei pentru cel bugetar.

Sindicalistii au cerut, cu aceasta ocazie, ca salariul minim in domeniul privat sa creasca la 705, la nivelul celui din domeniul bugetar, acuzand Executivul de discriminare.