Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi si ninsori ce vizeaza judetele din vestul tarii, valabila de marti, de la ora 22:00, pana pe 6 ianuarie, la ora 24:00.Judetele vizate sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Valcea si Mehedinti.Atentionarea meteo este dublata de o avertizare hidrologica de cod galben de inundatii, care vizeaza rauri din nordul si vestul tarii, anunta Mediafax.

In intervalul mentionat, sunt prognozate in vestul si sud-vestul tarii precipitatii mixte (la noapte predominant ninsori, iar maine mai ales ploi), ce vor cumula local 20...25 l/mp si izolat - in sudul Banatului, vestul si nordul Olteniei, Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali - 35...40 l/mp. Local se va produce polei. In Banat vantul va prezenta unele intensificari, iar la munte va sufla tare viscolind ninsoarea.

In sudul Banatului si sud-vestul Olteniei va incepe sa ninga inca din aceasta dupa-amiaza.

Avertizarea hidrologica este valabila de miercuri dimineata pana joi seara, pentru raurile Viseu, Iza, Tur, Lapus, Crasna, Barcau, Crisul Alb, Crisul Negru, Aries, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera si Cerna. Ea vizeaza cresteri de niveluri si debite, cu depasiri ale cotelor de atentie.