Guvernul a anulat facilitatea destinata pensionarilor privind compensarea in bani a tichetelor de calatorie pe calea ferata neutilizate, hotarand ca articolul din legislatia actuala care stabileste aceasta facilitate sa fie abrogat, informeaza Mediafax.

"Articolul 4 din OU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari se abroga", se arata intr-o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern saptamana trecuta, in prima sedinta dupa votul de investitura al Parlamentului.

Articolul respectiv stabileste ca, incepand cu anul 2008, pensionarii beneficiaza de o compensare in bani pentru tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate.

Posibilitatea ca pensionarii sa beneficieze de bani in schimbul biletelor CFR neutilizate a fost reglementata de Guvern in 2004, drept suspendat ulterior pentru anii urmatori.

In prima forma a proiectului bugetului de stat pe 2010 era precizat doar ca, anul viitor, compensarea in bani pentru tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate nu se acorda.