Politia din Indonezia il va extrada pe romanul Nicolae Popa, arestat pe 2 decembrie in Jakarta, informeaza TheJakartaGlobe.com. Fostul director al Gelsor, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, in dosarul FNI.

Brig. Gen. Radja Erisman, reprezentant al Ministerului de Justitie si Drepturile Omului din Indonezia, a declarat ca autoritatile au contactat ambasada Romaniai din Jakarta si au "informat ca lucreaza la extradarea lui Nicolae Popa".

Erisman a declarat ca Politia mai asteapta informatii din partea Ministerului de Justitie si Drepturile Omului si ca Nicolae Popa este retinut la sediul Politiei din Jakarta.

"Popa nu a comis nici o crima in Indonezia. El era in tara ca turist. L-am arestat in baza mandatului trimis noua de catre Interpol la cererea Politiei Romane", a declarat Erisman.

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat pe 2 decembrie de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca "mana dreapta" a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. A fugit din Romania in anul 2000, iar de aproape 9 ani este cautat de autoritatile romane.

Ministerul Justitiei ca transmis pe 9 decembrie cererea de extradare a lui Nicolae Popa din Indonezia. Cererea, impreuna cu documentele de sustinere, a fost trimisa ambasadei Romaniei de la Jakarta si apoi a fost remisa autoritatilor indoneziene competente.