Porturile constantene au fost redeschise, sambata dupa ce toate operatiunile fusesera sistate in cursul zilei de vineri din cauza zapezii si viscolului, informeaza Mediafax.

Astfel, potrivit Capitaniei Zonale Constanta, incepand cu ora 07.00 au fost reluate manevrele in porturile Constanta Nord si Constanta Sud - maritim, la ora 08.00 in portul Midia, iar la ora 08.20 in portul Constanta Sud - fluvial.

Operatiunile portuare fusesera suspendate, inca de vineri dimineata, din cauza viscolului, vantul sufland cu o viteza de peste 70 Km/ h.

De asemenea, din acelasi motiv fusese restrictionat si traficul de barje de pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial, si in acest caz activitatea fiind reluata tot sambata dimineata.

Alimentarea cu energie electrica in Dobrogea, afectata de viscol

Alimentarea cu energie electrica in judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita este afectata in urma viscolului puternic de vineri noaptea, informeaza Enel Distributie Dobrogea.

  • Judetul Constanta: 21 localitati nealimentate cu energie electrica si 2 partial; 11 linii de medie tensiune avariate total si 6 partial; 77 de posturi de transformare inactive.
  • Judetul Tulcea: 22 localitati nealimentate cu energie electrica; 8 linii de medie tensiune avariate total si 3 partial; 73 de posturi de transformare inactive
  • Judetul Calarasi: 30 localitati nealimentate cu energie electrica; 16 linii de medie tensiune avariate total si 15 partial; 249 de posturi de transformare inactive
  • Judetul Ialomita: Hagieni este singura localitate ramasa fara tensiune; 2 linii de medie tensiune avariate total si 2 partial; 20 de posturi de transformare inactive

Restrictia de circulatie pentru vehicule de peste 7,5 tone, ridicata pe A2

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, sambata, incepand cu ora 11.15, pe autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda s-a ridicat restrictia de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Totodata, pe DN5 Bucuresti - Giurgiu si pe DN1 Bucuresti - Tancabesti se circula in conditii de ceata, vizibilitatea scazand sub 50 de metri.

Incepand cu ora 8.30 s-a redeschis DN 2B Buzau - Braila, iar de la ora 10:30 s-au redeschis DN 22D (Macin) si DN 22E I.C. Bratianu - Garvan ( se circula inca ingreunat);