Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca la ora 11 erau blocate din cauza zapezii drumurile nationale 2, 1B si 22, in judetul Buzau, Autostrada A2 Bucuresti-Drajna, DN23 Focsani-Braila, in zona Dumbravita, DN22D, in judetul Tulcea, intre localitatile Macin-Carcaliu si DN13E, in judetul Covasna, in zona Reci. De asemenea, restrictia de circulatie instituita pe toate drumurile din judetul Galati va fi mentinuta pana la ora 12.00. In judetul Galati, DN24D Galati-Cuca-Baleni este blocat din cauza zapezii si a viscolului.

Incepand cu ora 11:00, Comandamentul Central de Iarna a interzis circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe drumurile din urmatoarele judete: Ialomita, Buzau, Vrancea, Galati si Braila.

In judetul Galati, dispozitia prefectului judetului, prin care s-a luat masura restrictionarii traficul rutier in intervalul 15 decembrie, ora 22:00 – 16 decembrie, ora 12:00, se va prelungi cu inca sase ore, pana la ora 18:00.

Politia le cere soferilor ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, apeland numarul de telefon 021/9360(Comandamentul Central de Iarna). Daca trec prin zonele afectate de ninsori, sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, polei sau umed si viscol). De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.