UPDATE: Peste 30 de trenuri au intarzieri, unele chiar mai mari de 600-700 deminute pe ruta Bucuresti-Constanta, a declarat miercuri Liviu Pescarasu, director general CFR Calatori.

El a spus la Realitatea TV ca sunt intarziate cinci trenuri pe Regionala Brasov, trei pe Regionala Timisoara, 16 pe Regionala Galati si 10 pe Regionala Constanta.

Circulatia este blocata pe mai multe drumuri din tara din cauza viscolului care nu a incetat marti noaptea. Situatia cea mai grava pare a fi in judetul Ialomita unde soferii stau de mai bine de 10 ore la o coada de circa 11 km, pe drumul european 85, intre Buzau si Urziceni, dupa ce trei tiruri au derapat si au blocat circulatia. Oamenii blocati in masini nu au apa si alimente si se tem ca vor ramane si fara combustibil.

Peste 20 de politisti incearca sa deblocheze circulatia pe DN2, la limita intre Urziceni si Buzau, transmite Antena 3.

In judeţul Buzau, incepand cu ora 4:00 a fost inchis DN 2B Buzau – Braila, din cauza viscolului si a zapezii, informeaza Infotrafic.

In judetul Galati, restrictia de circulatie pe raza judetului impusa de Prefectura se prelungeste cu sase ore pana la ora 12 :00. Astfel, toate drumurile din Galati sunt inchise pentru deszapezire.

Probleme din cauza zapezii sunt si in judetul Covasna.

Miercuri dimineata la ora 5:00 este blocat DN13 E in zona Reci.

Si DN22D in Tulcea este inchis din cauza viscolului.

Autostrada Soarelui este in continuare blocata. 18 accidente au avut loc in ultimele ore pe A2.

Pe magistrala Bucuresti-Constanta sunt blocate patru trenuri: R685 Sarulesti-Lehliu, P8021, R13990 si A13992. Trenul Constanta-Oradea este blocat pe sire la Ciulnita de mai bine de 12 ore.

In schimb, in judetul Neamt s-a reluat traficul pe DN 15D Roman-Vaslui in zona Poienari.

In Bucuresti a nins viscolit toata noaptea, iar primarul general Sorin Oprescu spune ca ar putea inchide circulatia pentru a curata drumurile, daca viscolul nu conteneste.

Conducatorii auto sunt sfatuiti ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre starea traseului la numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna). In plus este absolut necesar ca soferii sa aiba masinile echipate de iarna.