La cererea partii romane, autoritatile americane au informat ca este probabil ca instanta competenta a statului Florida sa stabileasca data audierii cetateanului roman Mihai Necolaiciuc pentru luna februarie 2010.

"Autoritatile americane au motivat fixarea datei audierii pentru inceputul anului 2010 prin volumul considerabil al documentelor de extradare transmise de catre autoritatile romane in sustinerea cererii de extradare...", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat in vederea deportarii pentru incalcarea legilor emigrarii la 17 iunie 2009 si arestat provizoriu in vederea extradarii in data de 23 iunie 2009.

In cazul in care instanta districtuala a Statului Florida va admite cererea de extradare, Mihai Necolaiciuc are dreptul sa exercite caile de atac prevazute de legea americana.

In principiu Mihai Necolaiciuc ar avea la dispozitie trei cai de atac: una la instanta federala in complet de 8 judecatori, una la curtea de apel a statului federal si alta la Curtea Suprema a SUA.

In final, daca se va dispune extradarea, ordinul de extradare va fi semnat de secretarul de stat american.