Candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, s-a intalnit miercuri cu Sorin Ovidiu Vantu, putin dupa miezul noptii, rezulta dintr-un set de fotografii si informatii primite astazi la redactia HotNews.ro. In fotografii se vede cum Geoana intra noaptea in resedinta omului de afaceri. Contactat de HotNews.ro, Vantu a declarat ca refuza sa faca orice declaratie pana pe 7 decembrie. Doi apropiati ai candidatului PSD sustin Geoana a avut un program incarcat si ca nu cred ca s-a intalnit cu Sorin Ovidiu Vantu. Mircea Geoana a admis intr-un interviu acordat ziaristului Catalin Tolonan ca s-a intalnit, in trecut, de doua sau trei ori cu Vantu cu care a vorbit despre "sistemul financiar bancar din Romania".

"Pana pe 7 decembrie nu vreau sa mai fac nici o declaratie. Nu vreau sa comentez. Pe 7 decembrie am sa fac o declaratie publica. Eu nu sunt actor in aceasta campanie. Pe 7 decembrie voi iesi public si voi povesti mai multe. Sa se termine odata campania asta si sa putem discuta mai linistiti. Pana atunci nu mai declar nimic", a declarat pentru HotNews.ro, Sorin Ovidiu Vantu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, prezent pe toata durata campaniei alaturi de Mircea Geoana, afirma ca nu crede ca Geoana s-a intalnit cu Vantu si ca nu-l va intreba nimic pentru ca doreste sa fie linistit inainte de confruntarea cu Traian Basescu de la orele 19:00.

"Nu cred ca a avut-o, nu a avut cand. N-are nici o relevanta. Nu cred ca s-a intalnit cu el, nu cred. Era destul de obosit dupa toata campania. Eu sunt convins ca n-a fost, pentru ca nu putea sa se intalneasca cu nimeni ca nu avea cand. Dupa emisiunea de la Antena 3 trebuia sa mearga acasa ca era obosit, dupa atatea zile de campanie. Nu cred. Nu-l intreb nimic pe Geoana pentru ca vreau sa fie linistit inainte de dezbaterea din seara asta", a declarat Dragnea.

Si Cozmin Gusa sustine ca din punct de vedere al programului era exclusa o intalnire. "A ajuns pe la orele 20:00 in Bucuresti de la Iasi si s-a dus direct la Gadea. Din punctul meu de vedere, era cvasi-imposibil".

Mircea Geoana a stat in studio-ul Antenei 3 pana la orele 23:00. Potrivit informatiilor HotNews.ro, candidatul PSD s-a intalnit cu Sorin Ovidiu Vantu o ora mai tarziu, in jurul orelor 24:00. Intalnirea a avut loc la resedinta acestuia din strada Paris, in contextul arestarii fostului director al Gelsor, Nicolae Popa. El a fost arestat in cursul zile de miercuri de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca "mana dreapta" a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, informeaza Mediafax.

Intr-un interviu acordat jurnalistului Catalin Tolontan, Mircea Geoana a admis ca s-a intalnit in trecut cu Sorin Ovidiu Vantu: "Am vorbit cu Vantu despre sistemul financiar-bancar din Romania, despre modul in care putem gasi resurse inclusiv pe piata de capital pentru a putea sa capitalizam economia romaneasca, atit de desertificata de lipsa de capital si de creditare. Asta am vorbit. Si asta am vorbit si cu domnul Patriciu si cu domnul Paunescu, care prin B1TV il sprijina pe domnul Basescu. Nu trebuie sa-ti placa cineva sau sa fii fan al acestor oameni care au averi putin cam mari pentru gustul meu pentru a le putea recunoaste o mica competenta". Vezi aici interviul integral.

Despre intalnirea de miercuri seara scrie si Academia Catavencu in editia on-line.