Veniturile la bugetul de stat in noiembrie 2009 sunt mai mari decat in noiembrie 2008, respectiv 12,1 miliarde de lei in noiembrie 2009, fata de 11, 9 miliarde de lei in noiembrie anul trecut, a afirmat primul-ministru in exercitiu Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

„Prin faptul ca in noiembrie 2009 incasarile sunt mai mari decat in noiembrie 2008, avem dovada ca prin politicile pe care le-am promovat, am reusit sa oprim declinul si sa pregatim cresterea economica. Spun acest lucru in contextul in care a intrat in vigoare legea care prevede neimpozitarea profitului reinvestit, act normativ care va da mediului de afaceri o importanta resursa pentru a continua afacerile si a asigura cresterea economica”, a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, primul-ministru Emil Boc a facut referire la finalizarea unor importante obiective de infrastructura, domeniu sustinut cu prioritate de Guvern pentru relansarea economica. In acest sens, premierul a mentionat: finalizarea celor 42 de kilometri din Autostrada Transilvania, a Pasajului Baneasa, a Centurii Ploiestiului, a 54 de kilometri de drum intre Timisoara si Lugoj si, nu in ultimul rand, lucrarile avansate la Centura Sibiului si la Centura municipiului Iasi.