Asistenta care a uitat un bebelus in incubator la Maternitatea Bucur din Capitala si-ar putea pierde dreptul de a profesa pentru 6 luni - aceasta este propunerea Ordinului asistentilor medicali, filiala din Bucuresti, care a anuntat, luni, concluziile anchetei incepute in urma cu doua saptamani, anunta Radio Romania. Reprezentanţii Ordinului au considerat ca asistenta nu este vinovata de neglijenţa in serviciu, intrucat activitatea in seara respectiva a fost suprasolicitanta.

Decizia finala va fi luata insa de Comisia Nationala a Ordinului, dupa ce va analiza propunerea filialei din Bucuresti.

Bebelusul Alexandru a suferit arsuri grave pe 20% din suprafata corpului, dupa ce, in noaptea de 13 spre 14 noiembrie, fusese uitat in incubator de asistenta aflata in tura.

Copilul a fost supus unei operatii de transplant de piele pe 18% din suprafata corpului. O noua operatie pentru refacerea fetei va fi facuta saptamana viitoare. In fata autoritatilor, asistenta s-a declarat nevinovata, acuzand sistemul medical. Ea a sustinut ca in seara incidentului era singura la 27 de copii. Ea a fost demisa.

Incubatorul de la Maternitatea Bucur in care a fost ars bebelusul nu corespunde din punct de vedere tehnic, avand probleme de temperatura, umiditate si la sistemul de ventilatie, sustine directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazar Iordache.