Repetitia generala pentru parada militara care va avea loc in Bucuresti, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, a inceput duminica, la ora 10.00. Circulatia in zona Arcului de Triumf a fost inchisa pentru mai multe ore, duminica dimineata si dupa-amiaza, informeaza Ministerul Apararii, intr-un comunicat.

Duminica si marti, circulatia autovehiculelor in zona adiacenta Arcului de Triumf se va face dupa cum urmeaza:

  • intre orele 05.00 si 14.00 se vor inchide segmentul central si banda I ale soselei Kiseleff (intre Piata Presei si Arcul de Triumf)
  • intre orele 09.00 si 14.00 traficul va fi inchis total pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente (intre Piata Presei, Arcul de Triumf si Piata Victoriei), strada A.Constantinescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul Maresal Averescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul General Constantin Prezan (intre Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle) 
  • intre aceste ore circulatia va fi restrictionata temporar pe bulevardul Poligrafiei, bulevardul Marasti si strada Arhitect Ion Mincu.

Tot duminica, aeronave apartinand Fortelor Aeriene vor efectua un zbor de antrenament deasupra Capitalei. La Parada militara dedicata Zilei Nationale a Romaniei vor defila peste 1.000 de militari apartinand categoriilor de forte ale Armatei Romaniei, la care se adauga militari din Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza, constituiti in blocuri de parada.