Presupusele note SRI aparute in "Curentul" sunt "falsuri grosolane" si reprezinta "o contrafacere si o manipulare evidente", a declarat pentru Mediafax seful Biroului de Presa al Serviciului Roman de Informatii, Sorin Sava. "In legatura cu cele doua file care au fost transmise redactiilor, pot spune ca notele nu seamana cu cele utilizate de Serviciul Roman de Informatii", a continuat acesta.

"In urma unei analize atente de catre specialistii nostri, a rezultat foarte clar ca aceste inscrisuri sunt niste falsuri grosolane, din seria aceluiasi gen de documente asupra caruia Serviciul a mai comunicat deja de-a lungul timpului", a explicat Sorin Sava, precizand ca "SRI nu este si nu va fi implicat in niciun fel in actiuni cu conotatii politice".

Reactia SRI vine dupa ce Adrian Nastase a anuntat, pe blogul sau, ca va solicita Serviciului Roman de Informatii sa confirme sau sa infirme nota atribuita SRI si publicata de cotidianul Curentul, in care liderii PSD ar discuta despre impartirea unor companii de stat catre Voiculescu, Vantu si Patriciu.

Ziarul "Curentul" publica o nota informativa, despre care jurnalistii spun ca ar fi a SRI, in care liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu vorbesc de impartirea unor companii catre oameni de afaceri precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Sorin Ovidiu Vantu.

Mai precis, publicatia posteaza pe site-ul sau o nota informativa ce ar apartine SRI, in care Adrian Nastase spune ca Dan Voiculescu este interesat de Oltchim si ca PSD nu are de ales intre a i-l ceda si a nu o face. Ion Iliescu spune ca Dinu Patriciu trebuie "linistit" in legatura cu Romgaz, iar Mircea Geoana afirma ca Sorin Ovidiu Vantu vrea si Posta si CEC-ul.