Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea decretului prin care Nica a fost inlocuit cu Blaga la Ministerul de Interne (MAI), pana la pronuntarea instantei pe anularea acestui act al presedintelui, informeaza Mediafax. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Instanta a respins exceptiile ridicate de Administratia Prezidentiala si a admis cererea de suspendare a decretului emis de presedintele Traian Basescu, pana la pronuntarea instantei de fond.

Scandalul de la Interne a izbucnit pe 1 octombrie, cand presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Dan Nica, iar ministrii social-democrati au demisionat din Guvern, rupand coalitia PDL-PSD. Anterior, premierul Emil Boc isi anuntase intentia de a-l revoca pe Dan Nica, cerand PSD sa nominalizeze un inlocuitor pentru acesta. Social-democratii au refuzat, anuntand ca singura lor propunere pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne este Dan Nica.

O zi mai tarziu, dupa ce social-democratii au refuzat sa faca o noua nominalizare, Emil Boc i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare din functie a lui Dan Nica si de numire in locul acestuia, ca interimar, a lui Vasile Blaga.

Pe 5 octombrie, vicepresedintele PSD, Dan Nica, a declarat ca revocarea sa din functie si numirea lui Vasile Blaga ca interimar la MAI s-a produs printr-un fals in acte in cele doua decrete emise de Administratia Prezidentiala. Ca urmare, Dan Nica a contestat in instanta decretul de revocare, sustinand ca actul prezidential nu este legal.