"Daca nu ieseam de la guvernare, pasajul era gata din 2007. Asa, a fost nevoie sa vina alegerile din 2008 si sa venim din nou la guvernare, ca sa-l terminam". Declaratia ii apartine premierului Emil Boc, care a participat alaturi de ministrul Transporturilor Radu Berceanu la deschiderea circulatiei in Pasajului Baneasa. "Pana la 1 decembrie mai sunt cateva lucruri de amanunt pe la trotuare si la semafoare, care nu se pot rezolva decat in trafic. Dar am spus ca nu are rost sa tinem circulatia gatuita, cat timp vine vacanta si lumea pleaca din Bucuresti, pentru cateva amanunte", a explicat Berceanu.

Minivacanta de Ziua Nationala a accelerat asadar inaugurarea Pasajului Baneasa, care a avut loc, vineri, putin dupa ora 12.00. Are 4 benzi si separatoare de sens inalte de beton, iar costul lucrarilor a fost de aproximativ 13 milioane de euro. La inaugurare au fost prezenti premierul interimar Emil Boc si ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu.

In noiembrie 2007, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi anuntau ca lucrarile pasajului vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2008. RATB a anuntat ca, in urma finalizarii lucrarilor, cele sase linii de transport public din zona vor reveni la traseele de baza, incepand de sambata.

O alta problema care nu poate fi rezolvata nici anul viitor este aglomeratia care se formeaza la Piata Presei Libere, acolo unde Primaria a incercat sa treaca prin Consiliul General proiectul unui Pasaj Subteran.