Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, "poate sa faca anul viitor inca 42 de kilometri", desi nu a fost stabilit inca bugetul pentru 2010, a declarat, miercuri, ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, care nu a putut preciza cati bani a primit compania americana in acest an, relateaza Mediafax.

  • "Anul viitor (Bechtel, n.r.) poate sa faca inca 42 de kilometri. In 2010 vor primi atatia bani cat va vrea Parlamentul, iar pentru anul acesta nu am sumele exacte, insa ele exista in Monitorul Oficial si le puteti vedea pe Internet", a declarat Berceanu intr-o conferinta de presa.

Din cei 42 de kilometri, 30 de kilometri vor fi o parte a tronsonului Suplacu de Barcau-Mihailesti, iar 12 kilometri ar urma sa fie din sectorul Campia Turzii-Gilau.

Intrebat daca la 1 decembrie vor fi dati in folosinta 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii- Gilau, ministrul a raspuns evaziv.

  • "Veti vedea. Am surprize. De ce nu ma lasati acum, in perioada sarbatorilor, sa va fac o surpriza", a spus Berceanu, fara sa dea detalii.

Potrivit unui protocol incheiat in februarie intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii - Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors. Institutia va plati Bechtel, in acest an, 420 de milioane de euro, conform acordului.