Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului spre reexaminare completarile Legii privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, motivand ca aprobarea tacita a autorizatiilor de constructie poate da nastere "unor practici periculoase", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Legea pentru completarea art. 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, transmisa presedintelui spre promulgare, dispune aprobarea tacita a autorizatiei de construire pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, daca nu a fost emisa de catre autoritatile competente in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete.

Seful statului arata, in motivarea cererii de reexaminare trimisa Parlamentului, ca Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii sanctioneaza deja contraventional nerespectarea termenului de 30 de zile de emitere a autorizatiilor de constructii, astfel incat nu sunt necesare noi garantii pentru respectarea acestui termen, actualele reglementari asigurand emiterea cu celeritate a autorizatiilor de constructii.

"Procedura aprobarii tacite a autorizatiilor de constructie poate da nastere unor practici periculoase, prin autorizarea unor lucrari de constructii care incalca prevederile legale de acordare a autorizatiilor de constructii, precum si normele de urbanism, de disciplina in constructii ori de demolare a unor imobile cu valoare istorica si arhitecturala", atrage atentia presedintele Basescu.