Elevii din invatamantul preuniversitar vor intra in vacanta mai devreme cu cinci zile, din 14 decembrie, si nu din 19 decembrie asa cum prevedea structura anului scolar pentru 2009-2010, deoarece profesorii vor fi in concediu neplatit, in perioada 14-18 decembrie.

Ministerul Educatiei a transmis in 20 noiembrie, inspectoratelor scolare judetene o nota in care sunt atentionate ca au obligatia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009: "Astfel, urmare a consultarilor formale si informale avute in ultima perioada de MECI cu unii membri de sindicat, cadre didactice, parinti si autoritati locale, trebuie respectate urmatoarele prevederi:

1. Acordarea de zile libere fara plata in data de 30 noiembrie 2009, precum si in intervalul 14-18 decembrie 2009, in vederea diminuarii chetuielilor de personal prevazute pentru lunile noiembrie si decembrie 2009.

2. Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa conducerile unitatilor de invatamant in legatura cu decizia ministerului si de a o pune in aplicare. De asemenea, ISJ-urile trebuie sa se asigure ca in fiecare unitate de invatamant exista un program pentru recuperarea materiei aferente zilelor in care nu se sustin cursuri", se arata in comunicatul ministerului.