Campania electorala din Romania nu s-a concentrat pe tematici economice, in ciuda gravitatii situatiei economice din Romania, comenteaza vineri Financial Times. Publicatia mai noteaza ca indiferent de promisiunile candidatilor, viitorul presedinte al tarii va avea o influenta redusa asupra politicilor financiare.

Traian Basescu, un fost capitan de vas si un comunicator talentat, a promis sa continue lupta impotriva coruptiei, o campanie in care s-au inregistrat progrese limitate in ultimii cinci ani.

Actualul sef al statului pledeaza, de asemenea, pentru introducerea unor masuri populare, care includ eliminarea uneia dintre cele doua camere ale Parlamentului si reducerea numarului de parlamentari.

"Geoana, fost ministru de externe si ambasador la Washington, promite o alternativa mai tehnocrata la stilul zgomotos si transant de a face politica al lui Basescu. Astfel, Geoana are planuri pentru iesirea din criza, care se refera inclusiv la cheltuieli pentru infrastructura, care ar putea, potrivit acestuia, sa ridice rata de crestere a Romaniei".

Despre Crin Antonescu, Financial Times scrie ca acesta promite scaderea taxelor.

Publicatia il citeaza si pe Tonny Lybek, presedintele FMI Romania, care a xplicat ca, de regula, atunci cand exista un guvern interimar, rapoartele sunt amanate. "Vor fi necesare masuri suplimentare la bugetul pe 2010 pentru a se putea atinge tinta de un deficit bugetar de 5,9%. Va fi astfel dificil sa facem plata pana la sfarsitul acestui an", a spus Lybek.