Metrorex va acorda despagubiri de 0,8 lei pentru fiecare zi de greva posesorilor de abonamente de calatorie, a declarat, joi, directorul comercial al companiei, Tiberiu Moldovan, citat de Mediafax. El a precizat ca Metrorex a primit 960 de e-mail-uri de la calatori prin care acestia se interesau de modalitatile de acordare a despagubirilor.

Compensatiile sunt destinate posesorilor de abonamente si carduri Activ, nu si persoanelor care au cartele individuale. Posesorii de carduri Activ pot beneficia de despagubiri doar daca prezinta chitanta primita la incarcarea cardului.

"Calatorii se pot duce cu abonamentele la orice casierie si pot fie sa primeasca banii pentru cele doua zile sau sa plateasca mai putin in momentul cand cumpara un nou abonament. Cei cu carduri Activ vor fi despagubiti doar daca prezinta chitanta, pentru ca ne trebuie documentele prin care sa justificam plata despagubirilor", a afirmat Moldovan.

Angajatii de la metrou au intrat marti in greva generala, cerand majorarea salariilor. Tribunalul Bucuresti a decis miercuri ca protestul este nelegal si a dispus incetarea grevei. Metroul are zilnic intre 450.000 si 500.000 de calatori.

Calatorii cu metroul vor fi informati, din 2010, in cat timp va ajunge urmatorul tren in statie

Metrorex va lansa, in primul trimestru al anului viitor, in toate statiile de metrou, un sistem de informare in timp real care va indica timpul ramas pana la sosirea urmatorului tren in statie. Acest sistem a fost deja montat pe magistrala 2 a metroului, dar nu a fost pus in functiune, a mai anuntat directorul comercial al companiei, Tiberiu Moldovan.

In prezent, calatorii Metrorex sunt informati cu privire la timpul trecut de la plecarea unui tren, nu si cand va sosi urmatoarea garnitura de metrou.

Tot in primul trimestru din 2010 vor fi puse in functiune, in statii de metrou, si info-chioscuri, care vor prezenta informatii despre trafic, datele urmand sa fie prezentate si pe site-ul companiei, in timp real, a mai spus Moldovan.