Angajatii Metrorex sunt obligati sa isi reia activitatea. Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, ca greva generala de la metrou este ilegala si a dispus incetarea protestului, informeaza NewsIn. Greva initiata de fostul senator PSD Radoi s-a intors ca un bumerang impotriva partidului, sute de mii de bucuresteni injurind PSD pentru blocarea completa a traficului.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel cererea conducerii Metrorex de constatare a nelegalitatii grevei membrilor Sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber Metrou.

Initial Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea sindicalistilor de la metrou de recuzare a completului care judeca legalitatea grevei. Astfel, dezbaterile au continuat cu aceiasi judecatori.

Sedinta de judecata a fost suspendata pentru aproximativ o jumatate de ora, la reluarea discutiilor instanta anuntand ca a respins exceptiile de nelegalitate, prematuritate si neconstitutionalitate ridicate de avocatul sindicalistilor de la metrou.

Reprezentantul sindicalistilor a formulat o cerere de recuzare a completului de judecata, procesul fiind din nou suspendat.

Dupa ce a fost depusa cererea de recuzare, Tribunalul Bucuresti a decis ca solicitarea sindicalistilor de la metrou este neintemeiata, astfel ca dosarul privind legalitatea grevei de la metrou va fi solutionat de aceiasi judecatori.

Angajatii de la Metrorex au intrat, marti, in greva generala, pe termen nelimitat, cerand o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.