Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, a sesizat CNI cu privire la posibila detinere, de catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei, informeaza ANI.

In plus, Catalin Macovei a facut un denunt penal la DIICOT impotriva a 4 fosti angajati ai Agentiei Nationale de Integritate.

Consiliul National de Integritate se reuneste, miercuri, in sedinta, urmand ca seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, sa prezinte membrilor Consiliului o informare privind inregistrarile discutiilor sale cu jurnalistii Bogdan Chireac si Sorin Rosca Stanescu, aparute recent in presa.

CNI este forul care supravegheaza activitatea Agentiei de Integritate.

Saptamana trecuta, Alianta pentru Statul de Drept, formata din cinci organizatii neguvernamentale, a cerut convocarea de urgenta a Consiliului National de Integritate, care "poate cere revocarea presedintelui ANI" dupa aparitia in presa a inregistrarilor dintre Catalin Macovei, Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, potrivit NewsIn.

Membrii CNI sunt asteptati sa raspunda, potrivit ONG-urilor, daca presedintele ANI poate dispune, din punct de vedere legal, investigarea sau stoparea investigarii unor conturi ori prioritizarea unor dosare in detrimentul altora.

"Din punct de vedere moral", organizatiile adreseaza intrebarea daca presedintele ANI poate fi parte a unui contract de camata si daca este firesc ca seful Agentiei sa participe la intalniri, formale ori informale, care au ca obiect activitatea operativa a ANI, termen utilizat in comunicatele oficiale ale acestei institutii.

Presedintele ANI, Catalin Macovei, a afirmat ca a fost santajat de Sorin Rosca Stanescu, spunand ca este convins ca institutiile abilitate ale statului vor face lumina in acest caz.