Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat in cazul afirmatiilor lansate de fostii procurori DIICOT Angela Ciurea si Ciprian Nastasiu. Acestia au declarat ca au fost supusi unor presiuni din partea sefilor Laura Codruta Kovesi si Codrut Olaru, pe anumite dosare, informeaza Mediafax.

CSM "s-a sesizat din oficiu (...) in legatura cu (...) afirmatiile unor fosti procurori care au declarat ca Procurorul General al Romaniei – Laura Codruta Kovesi si procurorul sef al DIICOT - Codrut Olaru au facut presiuni asupra lor, cu prilejul instrumentarii unor dosare", se arata intr-un comunicat al Consiliului. "Consiliul Superior al Magistraturii (...) va face verificari prin intermediul Inspectiei Judiciare in legatura cu informatiile aparute in mass-media", precizeaza comunicatul.

Kovesi: Dosarul la care procurorul Ciurea s-a referit ca fiind «dosarul privatizarilor» nu i-a fost niciodata repartizat

La cateva minute de la anuntul CSM, Laura Codruta Kovesi a cerut Consiliului sa-i "apere reputatia profesionala, raportat la afirmatiile mentionate si sa efectueze verificari pentru a stabili daca se confirma existenta unor acte prin care s-a adus atingere independentei magistratilor Nastasiu Ciprian si Ciurea Angela".

"Dosarul penal la care procurorul Ciurea Angela s-a referit ca fiind «dosarul privatizarilor» nu i-a fost niciodata repartizat spre solutionare, fiind in lucru la alti procurori", se mai arata in comunicatul remis de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a exprimat cu aceasta ocazie surprinderea ca "incalcarea independentei procurorilor Nastasiu Ciprian si Ciurea Angela de catre procurorii ierarhic superiori (...) nu a fost sesizata Consiliului Superior al Magistraturii la data la care se pretinde ca ar fi fost savarsita sau pe parcursul procedurilor disciplinare desfasurate impotriva celor doi magistrati, ci a fost adusa in dezbaterea publica in perioada unei campanii electorale".

Ciprian Nastasiu - revocat din functia de adjunct al sefului DIICOT dupa ce a semnat eliberarea lui Hayssam

Fostul procuror Ciprian Nastasiu a lansat luni, impreuna cu publicistul romano-american Victor Gaetan, cartea "Pradarea Romaniei", despre anchetele la care fostul procuror a lucrat. Cu aceasta ocazie, Nastasiu a declarat ca "in Romania se face o presiune extraordinara pe procurori, la cazuri deosebite". "Le impiedica. Si nu e vorba de domnul Botos, ci de doamna Kovesi", a continuat fostul procuror, citat de Mediafax.

Ciprian Nastasiu a fost retrogradat din cadrul DIICOT pentru ca a semnat eliberarea lui Omar Hayssam, a fost cercetat in repetate randuri de CSM si a fost dat in judecata pentru ca ocupa abuziv o casa a RA-APPS.

Angela Ciurea - exclusa din magistratura dupa ce s-a intalnit cu Stanchev la Nisa

La cateva ore dupa acuzele lansate de Nastasiu, fostul procuror Angela Ciurea de la DIICOT a declarat la Realitatea TV ca si procurorul general, si seful DIICOT, Codrut Olaru, au facut presiuni asupra sa. Mai exact, i-au cerut "s-o lase mai moale cu dosarul" referitor la Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac, Elena Udrea, Theodor Stolojan, Doru Cocos, Attila Verestoy.

Angela Ciurea a fost recent exclusa din magistratura, informeaza agentia de presa citata, pentru ca s-a intalnit cu inculpatul Stamen Stanchev la Nisa. Intrevederea a avut loc in conditiile in care Ciurea era procurorul de sedinta care a cerut ridicarea interdictiilor de a parasi tara de catre acest acuzat.