Bebelusul nascut in 11 noiembrie la maternitatea Bucur din Capitala si care a suferit arsuri pana la os pe 20% din suprafata corpului dupa ce a fost uitat in incubator va fi supus luni unei interventii chirurgicale extrem de dificile. Cel care va coordona operatia, profesorul doctor Dan Mircea Enescu, seful spitalului de copii Grigore Alexandrescu, singura clinica specializata de arsuri pentru copii din Romania, a explicat in Telejurnalul TVR cum va decurge interventia si ce sanse de supravietuire are baietelul Alexandru.

Medicul a spus ca bebelusului i se va preleva piele pentru a i se inlocui pielea arsa de pe fata, ureche si de pe o parte laterala a corpului.

"Aproape ca nu se va mai vedea locul de unde i s-a prelevat piele", s-a aratat increzator medicul.

Acesta a precizat ca echipa de medici va incerca sa-i inlocuiasca cata piele se poate din procentul de 20% piele arsa fara a-i pune viata in pericol. Copilului i se va face anestezie totala, a adaugat medicul, iar daca va fi nevoie va fi supus mai multor interventii chirurgicale.

Doctorul Enescu a mai spus ca este o premiera in Romania ca un copil de numai cinci zile cu arsuri pe 20% sa fie supus unei asemenea interventii chirurgicale.

Starea lui este extrem de grava, a subliniat medicul.

In jurul pranzului, la ora 12:00, va avea loc o conferinta de presa in care medicii vor anunta rezultatul interventiei chirurgicale programata pentru luni dimineata.

Parintii bebelusului vor sa dea in judecata cadrele medicale de la Spitalul Bucur pentru neglijenta, urmand sa depuna plangeri la Ordinul Asistentilor Medicali si la Colegiul Medicilor Bucuresti.

Doctorul Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan", institutie in subordinea careia se afla Maternitatea "Bucur", a declarat ca a dispus o ancheta: "O asistenta raspundea direct de sugar. Este o neglijenta foarte mare. Vom da cele mai aspre sanctiuni, mergand pana la desfacerea contractului de munca".